Bruschette cu avocado



Am luat o bagheta de la Cora pentru ca era foarte proaspata, atat de proaspata incat era aburita folia in care era ambalata. A fost 1.6 lei, o investitie buna deci. Si venind cu bagheta magica spre casa, m-am gandit ca reteta care s-ar potrivi cel mai bine e una de bruschette. Ulei de masline? Avem! Rosii? Avem! Ceapa verde, usturoi verde? Avem! Si cum am avut si un avocado, am zis sa il punem si pe el, sa fie un soi de bruschette cu guacamole.



Ingrediente:
- o bagheta frantuzeasca (sau ma rog)
- un avocado copt
- un fir de ceapa verde
- un fir de usturoi verde
- o limeta
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- o legatura mica de patrunjel verde




Intai si intai, pregatim compozitia de pus pe bruschette: curatam avocado si il taiem cubulete, apoi taiem si rosiile la fel, tocam marunt patrunjelul, ceapa si usturoiul verde. Le amestecam bine si peste ele stoarcem sucul de la limeta.

Avem nevoie de un cutit de paine, foarte bun, cu care sa taiem bagheta in felii subtiri, cam de 1 cm asa. Asezam feliile in tava cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade, 5 minute pe o parte, 5 minute pe cealalta, pana sunt frumos rumenite. Le scoatem de la cuptor si le frecam bine, pe fiecare in parte, cu usturoiul. Paine prajita va actiona ca o mini razatoare, astfel incat usturoiul isi va aroma foarte bine bruschettele. Apoi stropim fiecare bruschetta cu ulei de masline si punem peste cate o lingura buna din salata cu avocado.

Sa judecati voi, dupa poze, cat de reusite au fost bruschettele, ca sa nu ziceti ca ma laud. E de preferat sa le consumati cat de repede, pentru ca apoi, de la zeama de pe salata, paine se va inmuia foarte tare si nu mai au acelasi gust fresh. Sa le incercati, sa imi spuneti cum v-au iesit si mai ales... sa va fie de bine!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu