Bruschette cu pesto rosu

Veti gasi pe internet si in cartile de bucate cu specific italian, sute de retete de bruschette. Ideea e ca puteti pune absolut orice pe bruschette, chiar si fructe coapte la gratar sau in cuptor, important este sa folositi bagheta crocanta. Eu am ales pentru cina romantica sa fac niste bruschette cu pesto rosu, respectiv pesto obtinut din rosii prunisoare uscate la soare si amestecat cu samburi de pin sau caju si ulei de masline, ca si in reteta de Pesto alla Genovese.






Ingrediente:
- 1 bagheta frantuzeasca
- cateva lingurite de pesto rosu
- 120 gr de mozarella (un bulgaras)
- sunca subtire, bacon sau clasicul prosciuto
- frunze de busuioc


Reteta in sine e mai mult decat simpla si e gata intr-o clipita: taiati bagheta in felii de aproximativ 1 ½ cm grosime. Ungeti fiecare felie cu sos pesto (cat de gros sau de subtire doriti), puneti peste felii de mozarella si prosciuto, garnisiti cu frunze de busuioc si dati la cuptorul incins, aproximativ 15-20 de minute, pana cand mozarella se topeste frumos si bagheta devine aurie.


Daca nu doriti sa includeti reteta de bruschette in meniul vostru romantic nu-i nimic, insa va sugereti sa incercati reteta macar o data, fie pentru un mic dejun rapid fie pentru o cina satioasa. Pesto rosu face toti banii! Apropo, il gasiti in toate marile hypermarketuri, dar pentru mai mult siguranta, incercati direct la Carrefour, la sectiune de produse internationale.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu