Cârnăciori picanţi in aluat

Musafirii suna la usa si voi nu aveti nimic pregatit cu ce sa ii serviti, cu atat mai putin sa ii impresionati? Relax, trageti aer in piept si ascultati-ma cu atentie: niste carnaciori picanti sau carnaciori de bere in aluat de foietaj si ornati cu masline nu au cum sa lase musafirii indiferenti iar voua va spala rusinea in cel mai gustos fel. O reteta foarte simpla si foarte rapida.

Aveti nevoie de:
- o punga de carnaciori pentru bere sau carnaciori picanti (cca 600 gr)
- aluat de foietaj (cel de la Aplin gata taiat in patratele este ideal)
- masline si scobitori pentru garnisit.


Se fierb carnaciorii, apoi se taie fasii de aluat pentru foietaj – daca folositi patratelele de aluat de la Alpin, taiati fiecare bucata in 4 fasii – si infasurati fiecare carnacior intr-o fasie de aluat.


Se aseaza intr-o tava tapetata cu faina si se coc cca 20 de minute, la foc potrivit, pana cand aluatul se umfla si se rumeneste.


Se orneaza cu masline si se pot servi cu mustar sau alte sosuri, in functie de gusturi. Eu ador aceste retete rapide, asa ca mai tot timpul tin cate ceva in frigider, care se poate prepara usor. Pana musafirii se destind putin... numai bine gustarica este servita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu