Ceafa de porc marinata

Ce ii place romanului cel mai mult pe gratar? Ceafa de porc, mititeii si carnatii, clar! Eu nu sunt fan ceafa de porc (nu prea sunt fan porc) dar barbatii din familie o iubesc si deci e musai sa o includem din cand in cand in meniu.

Pentru reteta asta avem nevoie de ingrediente mai speciale: tandoori masala, un fel de amestec pentru barbeque pe care il gasiti la raionul de produse internationale de la hypermarket sau in magazinele cu produse bio si un amestec de condimente exotice (panch puren): seminte de cumin, boabe de mustar, boabe de fenicul, cernusca sau seminte de ceapa (kalonji) si schinduf sau molotru (fenugreek), pe care, surprinzator, dar le gasiti la plafar si magazinele cu produse naturiste, asa ca e foarte usor sa va preparati singuri amestecul.

Ingrediente:
- 5 felii ceafa de porc
- o legatura de patrunjel
- 3 linguri tandoori masala
- 3 linguri amestec condimente
- 100 ml ulei de masline
- 50 de ml otet balsamic
- sare si piper dupa gust

Procedura in sine e foarte simpla: taiem patrunjelul marunt, amestecam toate ingredientele pentru marinata si frecam bine ceapa de porc cu ele. O asezam intr-o punga inchisa ermetic si o dam la frigider peste noapte.

Apoi, incingem gratarul, asa cum orice roman stie sa o faca si aruncam ceafa pe gratar. Va fi o nebunie, va promit! Numai rabdare sa aveti, sa tineti carnea la marinat! Sa va fie de bine!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu