Chec de carne

Asta e una dintre retetele pe care mama le-a aduc acasa in ultima vizita in tari straine si asta e prima data cand o incerc. A iesit ff buna, e buna si calda si rece, in varianta rece am mancat-o in sandvich, in varianta calda, cu garnitura de cartofi rustici. Sa ma repet, sa nu ma repet? Bine, ma repet: ffff buna!

Ne sunt trebuincioase:
- 500 g carne tocata,preparata ca pt chiftele (cu 3 catei de usturoi, 1 ou, verdeata, condimente pt chiftele de la Fuchs, sare, piper, 2 felii de franzela inmuiata in apa si stoarse bine)
- 3 oua fierte tari
- cascaval ras
- verdeata (ierburi de Provance in cazul meu)
- o lingura de unt, o lingura de pesmet

Tapetam o tava de chec cu unt+pesmet, apoi punem jumate din cantitatea de carne tocata. Taiem ouale in jumatati pe lung, jumatati pe care le asezam una langa alta, pe mijlocul checului, apoi punem al doilea strat de carne tocata. Presaram casul ras si ierburile pe deasupra, dam la cuptor, la foc mic (ca sa se intrpatrunda aromele) cca 45 de min - 1 ora. 




A iesit ceea ce vedeti mai jos, un chec asemanator cu drobul mi s-a parut mie (la chip si asemanare) si chiftelos la gust :) Tare buuun !!! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu