Chiftele cu sos de rosii

Ce imi place mie cel mai mult la reteta asta, pe langa gustul deosebit, normal? Faptul ca mesenii au impresia ca e o reteta culinara sofisticata, care se face greu si va vor lauda pentru calitatile voastre de gospodina. Ce nu stiu ei insa e ca aveti nevoie de maxim 30 de minute pentru a face masa asta completa: chiftele + sos + garnitura.

Am ales sa fac altfel de chiftelute, din carne de pui (piept de pui tocat si nu carne de pui gata cumparata, in care nu vreau sa ma gandesc ce se toaca la abator), cu parmesan si mult busuioc. Sosul de rosii este reteta clasica a faimoasei Buni Sia.

Ingrediente:
- 500 gr carne tocata de pui
- ½ cana parmesan proaspat razuit
- ½ cana pesmet
- un ou
- o mana de frunze de busuioc
- o ceapa alba mica, tocata marunt
- 2 catei de usturoi
- sare, piper dupa gust


Incingem cuptorul la 200 de grade. Amestecam carnea tocata cu pesmetul si parmesanul, framatam bine, apoi adaugam restul ingredientelor: oul, busuiocul tocat marunt, usturoiul pisat, ceapa. Apoi condimentam dupa gust. Modelam chiftelele si le asezam intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt. Le coacem 20 de minute, pana se rumenesc usor.


Nu va faceti griji daca vi se par seci chiftelutele de pui, vor fi mult mai bune dupa ce fierb putin in sosul de rosii.

Ingrediente pentru sos:
- 4-5 linguri de ulei
- 1 ½ lingura de faina
- 500 ml de bulion de casa
- 2-3 linguri de zahar
- sare, piper, dupa gust


Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara, fara a le pune pe foc. Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina, abia apoi punem craticioara pe foc. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase. Adaugam chiftelele si le lasa sa mai dea cateva clocote impreuna cu sosul.


Am servit chiftelutele cu cous-cous magic, gata in 5 minute, de la Carrefour cumparat (marca lor proprie, dar foarte bun). Puteti servi insa si alaturi de piure de cartofi, albi sau cartofi dulci, cartofi nature sau prajit, orez etc. Sa va fie de bine!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu