Clătite umplute gratinate

Oare exista vreo gospodina care sa nu fi incercat macar o data o reteta de clatite sau una dintre nenumaratele ei variatiuni? Ma tem ca nu! Eu am facut clatite umplute pentru ca am avut niste invitati deosebiti, iar aceste clatite umplute gratinate, dau foarte bine pe o masa festiva. O reteta atata de simpla, iar daca mai este si reteta ilustrata, sigur nu puteti da gres!

Pentru clatite:
- 2 oua
- o cana de lapte
- o cana de faina



Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca laptele. Cand sunt bine omogenizate, turnam si faina in ploaie, amestecand constant cu telul pentru a nu face cocolosi si se potriveste cu o priza se zahar si un praf de sare. Se coc clatitele pe ambele parti. Cum? Turnati cantitatea necesara (in functie de cat de groase vreti clatitele) cu ajutorul unul polonic, intr-o parte a tigaii, iar prin rotirea tigaii, uniformizati alatul pe toata suprafata ei.



Pentru umplutura clatitelor:
- 300 gr de sunca de pui
- un adrei gras rosu mic
- 150-200 gr de porumb
- 150-200 gr de ciupercute la conserva sau proaspete
- 2 cepe verzi
- cateva fire de patrunjel
- 2 linguri de sos cu verdeata (sau maioneza simpla sau sos remoulade)



Se toaca ceapa si patrunjelul si se calesc in ulei foarte putin, apoi se adauga si restul de ingrediente si se calesc toate impreuna.



Cand sunt calite, se pune si sosul de verdeata si se amesteca bine. Se umplu clatitele cu 2-3 lingurite de compozitie (in functie si de cat sunt de mari clatitele va dati seama cata umplutura e necesara), se ruleaza si se aseaza intr-un vas termorezistent, una langa alta.



Pentru gratinare:
- 200 gr de telemea
- 200 gr de smantana
- parmezan ras
- 2 oua

Batem ouale impreuna cu parmezanul ras. Ungem clatitele cu smantana, tapetam cu feliute de telemea si peste turnam ouale cu parmezan, apoi condimentam dupa gust. Tava se da la cuptor 20-25 de minute, pana cand clatitele sunt frumos gratinate.

Noi le-am servit cu putina salata, au fost chiar delicioase! E de preferat sa le serviti caldute. Miam miam!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu