Costite de porc glazurate

Ne-am intors pe meleagurile noastre si se pare ca am adus iarna cu noi. In ultima vreme ma simt ca in familia Adams, parca am un nor plin de zapada care ma urmareste cand la Bucuresti, cand la Cluj. Imi spuneau oamenii ca la Bucuresti e cald si bine, insa la lansarea cartii a fost frig, lapovita si ninsoare. Cand am ajuns la Cluj, am adus zapada cu mine. Asa ca, e nevoie de o reteta care sa ne incalzeasca sufletele: costite de porc, glazurate cu tot felul si date la cuptor.

Ingrediente:
- 2 bucati costite de porc (cca 1.5 kg)
- 2 cepe albe
- 8 linguri sos de soia
- 5-6 stelute de anason
- 1 lingurita de cuisoare
- 2 batoane de scortisoara
- 2 lingurite amestec de condimente (boabe de mustar, seminte de fenicul, boabe de coriandru etc)
- 2 linguri ulei
- 1 lingura ghimbir proaspat macinat
- 6 linguri miere (cca 120g)
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri sos Worcestershire
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura amidon alimentar
- sare si piper dupa gust



Spalam bine costitele si le punem intr-o cratita adanca. Adaugam o ceapa taiata julien, 4 linguri sos de soia, piper, stelutele de anason, cuisoarele, scortisoara si amestecul de condimente. Turnam apa cat sa acopere costitele si punem totul la fiert pana se fragezesc costitele, cam o ora si 15 minute.



Intr-o tigaie sau wok incingem uleiul, in el punem o ceapa tocata marunt si o calim pana se inmoaie. Adaugam apoi ghimbirul, mierea, zaharul brun, sosul Worchestershire, restul de sos de soia, sucul de lamaie, amidon, sare si piper dupa gust (eu nu am mai pus deloc sare si piper, sosul e foarte aromat asa cum e). Amestecam totul in tigaie pentru un sos omogen, pe care il lasam pe foc 2-3 minute, pana capata consistenta. Tragem apoi sosul de pe foc si il lasam sa se racoreasca putin.



Incingem cuptorul la 200 grade. Asezam costitele in tava, pe hartie de copt si le ungem bine cu sos, pe ambele parti. Le dam la cuptor 25-30 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu