Friptura picanta de miel

Am gasit in congelator carne de miel! Evrika! Stiam ca mai am pe undeva, dar cum aveam congelatorul burdusit de fasole verde si spanac, nu am ajuns la miel. L-am gasit acum si m-am hotarat sa il transform intr-o fripturica, dar nu de orice fel, una din aia suculenta, aromata si picanta, cu ingrediente putine si fara multa munca.

Ingrediente:
- 1 kg carne de miel (eu am avut o pulpa si coaste)
- o lamaie
- 3 linguri de pasta de harissa
- o cana ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- cateva crengute de rozmarin
- sare si piper dupa gust

Mai intai si mai intai dam lamaia pe razatoare si apoi o stoarcem. Pisam usturoiul si tocam marunt rozmarinul. Amestecam uleiul, coaja si sucul de lamaie, harissa, rozmarinul si usturoiul. Asezam carnea de miel intr-o tava, pe hartie de copt si turnam peste marinata picanta. E foarte important ca marinata sa ajunga pe toata carnea si in cotloanele cele mai ascunse.

Dam tava la rece o ora apoi o coacem vreo 45 de minute, in cuptorul incins la 200 de grade. O intoarcem o data, pentru ca vrem sa se rumeneasca uniform. Asa a aratat fripturica inainte sa intre la cuptor. Deja nu mai aveam rabdare!!!

Si asa a aratat fripturica la final. Ca sa nu o privam de gloria pe care o merita, nu am facut nicio garnitua sofisticata, am fiert doar niste cartofi noi, i-am stropit cu un pic de ulei de masline, i-am garnisit cu o mana de busuioc verde tocat marunt si i-am sarat, nu mult, asa cat sa prinda gust. A fost o masa de duminica foarte buna, zic eu, picanta si bunaaa!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu