Orez salbatic cu legume

Asta e cu siguranta una dintre cele mai simple retete de pe blog, pentru ca are foarte putine ingrediente, timpul de preparare este scurt si pasii nu sunt deloc complicati. Pentru a scurta si mai mult timpul de preparare, am folosit legume congelate, respectiv un amestec de morcovi si mazare.

Desi nu sunt deloc un fan inrait, am folosit un cub de concentrat pentru supa de legume si sincer nu ma simt prea vinovata, lucrurile sunt contraindicate daca le folosim in exces dar daca le folosim cu masura, nu cade cu siguranta cerul pe noi. Hai sa trecem la treaba si sa pregatim o reteta numai buna de post.

Ingrediente pentru 4 portii:
- 250g orez salbatic
- 400g legume congelate (morcov si mazare)
- o ceapa mare, alba
- 3 linguri ulei de masline
- un cub concentrat de legume
- apa

Mai intai incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare. Calim putin ceapa in ulei si apoi adaugam orezul. Le calim imperuna pana orezul devine translucid. E momentul sa adaugam legumele si cubul pentru supa, dar si apa cat sa acopere orezul. Nu exagerati cu apa. Amestecam bine, punem tigaia pe foc, ii punem capacul si lasam orezul sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand apa scade de tot si orezul e fiert (atentie, orezul salbatic ramane putin crocant indiferent cat il fierbem), mancarica noastra e gata.

Pentru reteta asta puteti folosi si alte legume si de ce nu, si un alt tip de orez. Puteti la fel de bine sa puneti si un strop de vin alb, care va face orezul mai aromat. Puteti sa il serviti ca atare, sau ca si garnitura pentru carne de orice fel. Sa va fie de bine!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu