Oua umplute cu pesto

Ouale umplute sunt preferatele mele, una dintre retetele culinare la care apelez mereu cand vine vorba de o masa festiva. Pentru cina romantica insa, am ales o varianta mai deosebita de oua umplute, respectiv inlocuind pateul de ficat din reteta traditionala cu pasta de busuioc verde – Pesto alla Genovese.

Ingrediente:
- 3 oua mari
- 1 ½ linguri pesto (cumparat sau pregatit in casa dupa reteta de pesto)
- 1 ½ linguri maioneza
- sare si piper dupa gust


Fierbem ouale tari, cel putin 10 minute din momentul in care incep sa fiarba. Cand sunt fierte, le lasam sa se raceasca sub jet de apa rece, le curatam si le taiem pe lungime. Scobim galbenusul, pe care il mixam impeuna cu pesto, maioneza si condimentele.


Folosind un sprit (pentru un aspect mai deosebit) sau pur si simplu o lingurita, umplem ouale cu amestecul de pesto si maioneza.


Ouale umplute cu pesto se garnisesc cu frunze proaspete de busuioc si se pot servi alaturi de sosul clasic de maioneza si smantana, preparat pentru ouale umplute sau alaturi de ketchup cu ierburi aromate, cum este ketchup-ul Napoli de la Hellmann’s. Pofta buna sa aveti!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu