Paste cu legume

A fost vineri, asa ca am gatit ceva usor, o reteta fara carne: paste cu legume. Dar fiti fara griji, este o mancare foarte satioasa, ajunge o portie mica si va simtiti deja ghiftuiti. Merge bine cu un pagarel de vin langa, alaturi, un rosu sec am servit noi. A, sa nu uit sa va spun de ce am postat mai rar saptamana asta: am avut doua evenimente foarte importante:

1. o seara foarte speciala petrecuta in Casa Galbena Little People, la care a participat si ambasadorul Marii Britanii in Romania, Sir Robin Barnett si...

2. a plecat mama din nou pe taramuri americane si am petrecut cateva zile cu ea inainte de plecare si definitivand mutarea in casa noua. Dar despre seara Little People o sa va povestesc mai multe zilele astea, va dau doau un mic indiciu: 3 torturi cu spuma de lamaie si ganache de ciocolata cu lapte...

Ingrediente pentru pastele noastre de azi:
- 400 gr penne
- 200 gr rosii cherry
- 300 gr ciuperci champignon
- 2 fire de ceapa verde
- o vanata mica
- un dovlecel mic
- 500 ml passata
- 3-4 linguri uldei de masline
- sare, piper, ierburi aromatice la alegere, praf de usturoi

Mai intai curatam vanata si dovlecelul si le taiem felii subtiri, apoi taiem si ceapa marunt. Incingem intr-o tigaie uleiul de masline si calim putin ceapa, vanata si dovlecelul. Cand acestea sunt aurii, adaugam si ciupercile si rosiile. Nu le punem de la incepul pentru ca rosiile ar deveni prea moi iar ciupercile ar lasa prea multa apa.

In plus, vrem ca legumele sa fie inca putin crocante si nu sa le calim pana cand isi pierd toate proprietatile si devin terci. Lasam totul la calit cateva minute, la foc iute, amestecand din cand in cand. Adaugam apoi passata si condimentam, mai lasam totul sa dea un clocot si vom obtine un sos consistent din legume.

Separat, fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet (100 gr de paste la 1 litru de apa cu putina sare, adaugam pastele numai cand apa fierbe, le lasam la fiert cu 1 minut mai putin dect timpul maxim indicat pe ambalaj ca sa ramana al dente, NU le clatim cu apa rece etc) si asamblam pranzul nostru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu