Foietaj cu branza si ciuperci

Va sugerez aceasta reteta in special cand Panipatul e inchis. Foarte bun si foarte simplu de facut!

Avem nevoie de:
- o punga de foi de placinta 400g
- branza sarata (de burduf) 500g
- un ou
- o cutie de ciuperci
- o ceapa
- marar
- smantana 2 linguri
- margarina




Foile se scot din pachet pt decongelare, se inting si se tin acoperite cu un prosop pentru a-si pastra umiditatea (daca le lasati sa se usuce, nu veti mai putea lucra cu ele).

Pentru umplutura de branza: se pune intr-un vas branza, oul (am nimerit unul cu doo galbenushuri), mararul si smantana. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o crema omogena.



Pentru umplutura cu ciuperci: se taie ceapa marunt marunt si se caleste. Apoi se pun ciupercile si se lasa putin la calit impreuna.



Se intind foile, cam2-3 una peste alta. Se pun cam 2 linguri de umplutura (fie branza, fie ciuperci) si apoi se impatura astfel incat sa nu aiba pe unde sa iasa umplutura.



Se aseaza intr-o tava bine unsa cu margarina sau ulei si se dau la cuptorul incins la 180 de grade. se lasa cam 10-15 min, pt ca foietajul se coace f repede.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu