Gogosele aperitiv
Uffffff, sper sa nu va intoxic cu retetele pentru Paste, dar m-ati tot intrebat ce gatim, ce retete culinare va sugerez etc asa ca azi m-am pus pe treaba si am facut mancarurile si prajiturile care rezista mai mult timp si am si taiat cate putin din fiecare ca sa vi le arat. Dupa Pasti voi reveni cu poze mai "artistice".
Un aperitiv pe care il fac anul asta sunt gogoselele aperitiv, respectiv gogosi facute folosind o reteta de choux a la creme (eclere), dar pe care le umplem cu icre, branza sarata, crema de branza cu verdeata, pateu, crema de somon etc.
Ingrediente:
- 200 gr de faina
- 260 ml de apa
- 80 ml de ulei
- 5 oua intregi
- un praf de sare
Fierbem apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand dau in clocot, tragem oala de pe foc si punem toata faina, in bloc. Amestecam bine, folosind un tel sau o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de pe peretii oalei. Il lasam sa se raceasca si il mutam in alt vas, unde amestecam, rand pe rand, ouale.
Mixati bine dupa fiecare ou, pana cand e incorporat complet. Se pune aluatul obtinut intr-un cornet si se spriteaza gogoselele, de dimensiunea unei monede. Se coc circa 20 de minute in cuptorul incins, la 180 de grade. Nu deschideti cuptorul in primele 10 minute, ca sa nu se lasa gogoselele.
Umpleti gogoselele cu orice fel de crema sarata, asa cum v-am spus mai sus. In poza aveti gogosele cu pateu, crema de unt, crema de branza cu verdeata si icre. Pozele nu sunt cele mai reusite dar le-am facut in graba, pentru a va exemplifica despre ce e vorba. Revin dupa Paste cu poze mai simpatice :) Eu pastrez gogosile intr-o cutie de pantofi pana sambata noaptea, cand le vine randul la umplut.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu