Oua umplute cu ansoa

Cum era sa treaca Pastele, sa ramana atatea oua inrosite si sa nu facem oua umplute? Cred ca asta e prima reteta care ii vine in cap oricarei gospodine cand se gandeste la ce sa foloseasca ouale ramase neciocnite. Dar nici de ouale umplute clasice nu-mi ardea, chiar m-am plictisit de ele, asa ca am zis sa facem ceva mult mai indraznet, respectiv oua umplute cu ansoa, condimentate cu niste excelente capere si fara maioneza grea.

Ingrediente:
- 5 oua fierte tare
- 5 fileuri de ansoa
- 5 capere
- 50 de grame de unt moale
- 2 linguri bune de smantana
- o lingura de mustar iute
- o ceapa alta mica, tocata marunt
- sare si piper dupa gust
- boia pentru garnisit



Curatam ouale fierte, avand grija sa nu le ciobim, le taiem apoi in jumatate pe lungime si scoatem, cu la fel de multa grija, galbenusurile, pe care le punem intr-un bol incapator. Separat, taiem marunt ansoa si caperele si le amestecam cu galbenusurile si untul moale. Omogenizam cat de bine cu furculita si la final adaugam smantana, mustarul si ceapa, condimentam dupa gust. Cu pasta asta umplem jumatatile de oua, pe care le asezam pe frunze de salata si le garnisim cu boia.



Daca vreti voi musai, puteti sa faceti si un sos pentru oua, din maioneza, smantana, iaurt gras, in cantitati egale si condimentate cu sare si piper, chiar si putin mustar. Dar eu le-am preferat fara sos, ca de prea multe sosuri si mancaruri grele am avut parte zilele astea, asa ca sa o luam mai usor, zic! Sa va fie de bine!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu