Paste cu sos pesto

Sosul pesto... multa vreme nici nu am vrut sa aud de el! O verzaciune dezgustatoare, asta credeam despre el! Va vine sau nu sa credeti, am avut o perioada in care alegeam patrunjelul si leusteanul din ciorba si nu suportam sa mananc "verzaturi". Acum as manca si patrunjel gol :) Asa ca, va propun o reteta culinara foarte simpla, dar sanatoasa si de efect – paste cu sos pesto. E prima data cand fac, sincera sa fiu! Acum ceva vreme am primit din Italia, de la prietena mea Andruska, un pesto ff bun. M-am gandit sa incerc sa-l recreez si asa am facut!

Ingrediente:
- o punga de paste (eu am ales penne)
- 50 de grame de samburi de pin
- 1-2 cani de frunze de busuioc proaspat
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline (cat ia)
- o canita de parmezan sau pecorino date prin razatoare

Va puteti folosi de un mojar sau de un blender. Eu am ales blenderul. Macinati samburii de pin, usturoiul, busuiocul si cascavalul (de care ati ales). Cand s-a format o pasta omegena, se adauga incet uleiul de masline, pana cand sosul are consistenta dorita. Gata!

Pennele le-am fiert al dente si am pus peste sosul pesto. Fiind o familie de carnivori inraiti, in special unii dintre noi... a fost musai sa fac si pui la grill langa pennele cu sos pesto.

Ca sa lamurim mai multe chestiuni: in hypermarketurile mari, la raionul de seminte (alune, arahide, caju, fistic etc) gasiti si samburi de pin. Tot la hypermarket, la salate si legume proaspete, cele care stau in frigidere gasiti busuioc proaspat, la punga. Cat despre pecorino, profitati de "saptamana preparatelor italiene" de la Auchan si cumparati-l de acolo. Foarte bun!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu